Od 1. oktobra lakše prijavljivanje zaposlenih

Bez autora
Sep 16 2010

Poslodavci će od 1. oktobra zaposlene prijavljivati uz jednostavniju proceduru, popunjavanjem jednog umesto dosadašnja tri obrasca. Poslodavci sada moraju da popunjavaju tri prijave na tri šaltera, i to u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavodu za zdravstveno osiguranje i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.Od prvog oktobra procedura ce biti jednostavnija, brža i jeftinija. Poslodavci će moći da odaberu da li će prijave podneti na šalteru neke od filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ili Zavoda za zdravstveno osiguranje...

Od 1. oktobra lakše prijavljivanje zaposlenihPoslodavci će od 1. oktobra zaposlene prijavljivati uz jednostavniju proceduru, popunjavanjem jednog umesto dosadašnja tri obrasca, najavila je direktor Centralnog registra osiguranika Milica Danilović.

Kako je rekla, poslodavci sada moraju da popunjavaju tri prijave na tri šaltera, i to u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavodu za zdravstveno osiguranje i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Od prvog oktobra procedura ce biti jednostavnija, brža i jeftinija.

- Poslodavci će moći da odaberu da li će prijave podneti na šalteru neke od filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ili Zavoda za zdravstveno osiguranje. Kojoj god službi da podnesu obrazac podaci će biti prosleđeni ostalim službama obaveznog osiguranja - navela je Danilović i ukazala da bi uspostavljanje jednošalterskog sistema u obaveznom socijalnom osiguranju trebalo da na godisnjem nivou privredi donese uštedu veću od 14 miliona evra.

Kako je navela, da bi zaposleni mogli da mesečno proveravaju da li im i po kojoj osnovici poslodavci uplaćuju doprinose moraju da se izmene obrasci poreskih prijava, kao i da se sluzba Poreske uprave i poslodavci tehnički pripreme za to.

- Očekujem da će provera uplate doprinosa na mesečnom nivou biti moguća krajem 2011. ili početkom 2012. godine - kazala je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik